Mountainbike MTB Achterhoek

Mountainbiken in de Achterhoek

De Achterhoek is de ideale locatie in Nederland voor de fanatieke mountainbiker. Het landschap kent veel natuur en bossen waar veel mountainbikeroutes bekend zijn. Routes met verschillende ondergronden, afdalingen en beklimmingen. Een echte uitdaging. Het is dan ook niet voor niets dat mountainbiken in de Achterhoek in opmars is.

Camping Reusterman is gelegen in Barchem. Dit is vlak naast de Lochemse berg. Mountainbikers komen dan ook graag een weekend of week kamperen met hun MTB fiets.

De fietsenstalling bij Camping Reusterman zorgt ervoor dat u uw gear veilig en droog kunt plaatsen en dat niet de ruimte op uw kampeerplek hoeft in te nemen.

 

Een aanrader is ‘MTB route Lochem’ (https://achterhoek.nl/MTBroute-Lochem) van 15,3 km. In deze route zitten echte uitdagingen. Zo wordt u meegenomen over de Paaschberg, de Lochemse Berg en de Kale Berg. Deze route wordt bestempeld als topper onder Nederlandse MTB routes. Als getrainde Mountainbiker zal dit een uitdaging blijven. De route is voor gevorderden.

Maar er zijn tal van routes die u kunt volgen. Ook voor beginners. Bij Camping Reusterman kunnen we u ook helpen met het inplannen van uw eigen route. Wellicht een route met bijzondere locaties in de Achterhoek. De Achterhoek kent diverse kastelen en bijzondere kleine ambachtelijke dorpjes en steden. Lees ook: ‘De mooiste vakantie beleef je in de Achterhoek‘.

Daarnaast kunt u ook meedoen aan verschillende toertochten, zodat u als groep het gebied kunt verkennen. Neem eens een kijkje op deze website: https://www.mtbroutes.nl/diversen/toertochten.

MTB Achterhoek heeft zijn eigen Facebook pagina om in contact te komen met andere Achterhoekse Mountainbikers en liefhebbers: https://www.facebook.com/mtbachterhoek/

Als u wilt mountainbiken met grotere groepen in de Achterhoek of gezellig met een paar vrienden of familie, ga dan eens in gesprek met ons. We kunnen u verder helpen voor een perfecte MTB beleving. CONTACT

Genoeg redenen voor een geslaagde vakantie in de Achterhoek. Graag meer tips? Loop gerust binnen bij de receptie van Camping Reusterman. 

Meer informatie nodig? Vul onderstaand formulier in of bel naar 0573 - 44 13 85

7 + 1 =