Museum MORE

Ook het bekijken waard zijn de musea en galeries. Zo zal museum MORE in Gorssel als eerste museum ter wereld in het najaar van 2020 een solotentoonstelling wijden aan de nog steeds immens populaire schildercoach en culticoon Bob Ross. De expositie in Museum MORE wordt samengesteld in samenwerking met Bob Ross Inc en zal ongeveer 40 highlights uit Bobs tv-oeuvre tonen.

Over Museum MORE

Als grootste museum voor Modern Realisme vormt de kunstcollectie van Hans en Monique Melchers de kern van Museum MORE. Het bijzondere museum heeft tot doel deze collectie, een belangrijk deel van ons nationaal cultureel erfgoed, te beheren voor toekomstige generaties en permanent voor een breed publiek toegankelijk te maken. Museum MORE wil de waardering voor Nederlandse realistische topkunst bevorderen. De nadruk ligt hierbij op 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst. Naast de eigen collectie zijn er voortdurend wisseltentoonstellingen die het oneindig rijke spectrum van realistische kunst laten zien.

Eigen collectie

Met deze semi-permanente tentoonstelling presenteert Museum MORE een dwarsdoorsnede van de eigen kunstcollectie. De collectie van MORE is geworteld in het Nederlandse realisme uit de eerste helft van de vorige eeuw. Museum MORE toont werk van de jonggestorven Jan Mankes en van de zogenaamde neorealisten Raoul Hynckes, Dick Ket, Pyke Koch, Wim Schuhmacher, Charley Toorop en Carel Willink. Ruim 120 werken van meer dan 40 verschillende kunstenaars geven een gevarieerd beeld van ruim één eeuw modern realisme in Nederland.

Zie ook:

https://www.museummore.nl/

1 + 2 =