Overzicht
5 juni 2023 - Camping Reusterman

Hanzejaar Zutphen

Dit jaar viert Zutphen samen met acht andere Hanzesteden - Deventer, Doesburg, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Hattem, Kampen en Zwolle - het uitbundige Hanzejaar. Het is een ode aan die glorieuze Hanzetijd, dé gouden eeuw van Zutphen, met een spetterend programma vol evenementen en activiteiten voor jong en oud, het hele jaar door. Van begin tot eind bruist Zutphen van de Hanze-energie!

Op zoek naar avontuur? Stap dan binnen bij het Hanze Escape Event en ontdek de geheime uitgang! Of duik in de fascinerende wereld van het Hanze Symposium en ontdek de diepten van kennis en inspiratie. Bewonder unieke topstukken uit de Hanzetijd in het museum en laat je verrassen door de pracht en praal van die gouden eeuw. En voor de echte feestbeesten is er 24 uur Hanze, waar je helemaal uit je dak kunt gaan!

Ontdek ook de smaakmakers en fijnproevers in de stad Zutphen. Hier beleef je het Hanzejaar in al zijn glorie. Deze "parels in het oosten" zijn al meer dan 800 jaar met elkaar verbonden door water en geschiedenis. Ze blinken uit in bedrijvigheid en gastvrijheid. Zonder de Hanze zouden deze steden nooit zijn uitgegroeid tot wat ze nu zijn. De Hanze legde de basis voor bloeiende handel en bracht rijkdom, waardoor deze plekken zich konden ontwikkelen tot machtige steden. De welvaart van toen is nog steeds te bewonderen in de Hanzesteden, zeker ook in het betoverende Zutphen, met zijn statige koopmanshuizen, majestueuze torens en imposante vestingwerken.

Dit is hét moment om te genieten van alles wat de Hanze te bieden heeft. Verken de historie, proef de sfeer en laat je betoveren door de magie van Zutphen en de andere Hanzesteden. Kom en laat je verrassen, want in Zutphen en omgeving is er dit jaar 'van alles aan de Hanze'!

Lees meer over Hanzestad Zutphen

Ontdek onze camping nabij Zutphen

Camping Reusterman in Barchem is dé ideale uitvalsbasis om de betoverende Hanzestad Zutphen te ontdekken! Gelegen in de prachtige Achterhoek, biedt onze camping de perfecte combinatie van rust en avontuur. Tijdens het Hanzejaar Zutphen zijn er volop feestelijke evenementen en activiteiten te beleven, en vanaf Camping Reusterman ben je zo in het hart van dit historische spektakel. Kom en geniet van een onvergetelijke vakantie vol cultuur, geschiedenis en plezier!

Lijkt het je leuk om te komen kamperen op onze camping bij Zutphen? Kijk snel wanneer er nog plekken beschikbaar zijn.

Boek online