Overzicht

Steden in de buurt

Wil je een dagje uit naar een grotere stad in de omgeving? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Camping in de buurt van Zutphen

Zutphen is een pittoreske stad met veel historische gebouwen, kleine steegjes en boetiekjes. Het sfeervolle Zutphen ligt aan de rivier de IJssel, tussen de Veluwe en de Achterhoek. Een leuke mix voor een dagje uit met winkelen, terrasje pakken of cultuur snuiven. Bezoek bijvoorbeeld de oude stadswallen en geniet van het prachtige uitzicht over de IJssel. In de zomermaanden kun je ook heerlijk langs de kades wandelen en genieten van de gezellige sfeer op de terrasjes.

Hanzestad Zutphen - 20km

Deventer; ook leuk voor een uitstapje

Deventer staat onder andere bekend om zijn beroemde Deventer Koek, de jaarlijkse boekenmarkt, en het Dickens festijn. Deze Hanzestad in Overijssel is ideaal voor een middagje winkelen gecombineerd met wat cultuur en lekker eten & drinken. Wandel over de Brink, het centrale plein van Deventer, en bewonder de prachtige historische gebouwen. Als je van boeken houdt, is een bezoek aan de Athenaeumbibliotheek, een van de oudste bibliotheken van Nederland, een aanrader. En als je Deventer Koek wilt proeven, zijn er verschillende bakkerijen in de stad waar je deze lekkernij kunt kopen.

Deventer - 30km

Wat te doen in Doetinchem vanaf de camping?

Doetinchem ligt ten zuiden van onze camping. Deze stad in de Achterhoek heeft een mooi winkelaanbod, van grote winkelketens tot kleine speciaalzaken. In de stad liggen ook enkele historische panden, gezellige pleintjes en het Stadsmuseum Doetinchem waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de stad en de regio. Een wandeling langs de Oude IJssel is ook een aanrader, vooral in de zomer. Je kunt er heerlijk ontspannen aan het water of zelfs een boottochtje maken.

Doetinchem - 27km

Of toch naar het dichtbije Lochem

Als je liever een stad dichterbij de camping wilt verkennen, dan is Lochem een goede keuze. Lochem heeft een charmant centrum met diverse winkels, restaurants en terrasjes. Ook kun je in de omgeving van Lochem prachtige wandelingen en fietstochten maken in de natuur, zoals op de Lochemse Berg. Vergeet niet om de lokale specialiteiten te proeven, zoals de Lochemse bollen, een heerlijke lekkernij om van te genieten tijdens je dagje uit.

Lees hier meer over Lochem

Of je nu kiest voor Zutphen, Deventer, Doetinchem, of Lochem, er zijn tal van mogelijkheden voor een geslaagd dagje uit in de omgeving van Camping Reusterman.