Update MTB/wandelroutes

De populaire regio Achterhoek pakt dit jaar uit met het uitbreiden en upgraden van de mountainbike-routes. Nu al vind je er meerdere paden rondom de Lochemse Berg en Montferland, die voldoen aan de laatste eisen en wensen van de moderne MTB-er. Dit is nog maar het begin, want ook elders worden nieuwe routes aangelegd.

De regio heeft in het najaar van 2020 de eerste van drie fases afgerond. De volgende routes zijn klaar: Gorssel-Noord en -Zuid, Zutphen, Vorden, Lochem, Borculo en Ruurlo. Eerder al kreeg Zeddam/Montferland een upgrade. Deze routes samen tellen nu al zo’n 145 kilometer. 

De getrainde mountainbiker moet absoluut de routes Lochem (21 km.) en Zeddam (26 km.) gereden hebben. Niet voor niets staan beide routes hoog in de MTB-lijsten. Beiden kennen veel hoogtemeters en ook vind je er vele kilometers singletrack. Rondom de Lochemse Berg kan de fietser  meerdere routes aan elkaar koppelen. Zo wordt de route Lochem (21 km.) vaak met de route Vorden (26 km.) gecombineerd. Vorden kent een aantal mooie en uitdagende singletracks, afgewisseld met brede paden en zandwegen. Ook voor de fanatiekste mountainbikers zitten er zeer uitdagende stukken in de route. 

Route Ruurlo (14 km.) is de nieuwste aanwinst. Het grootste deel van de route gaat door dicht bosgebied, met onder meer acht kilometer aan singletrack. Ook steek je onderweg twaalf bruggetjes over in het rabattenbos: uniek voor mountainbiken in Nederland! 

Route Borculo (16 km.) is geschikt voor de beginnende mountainbiker en neemt je mee over brede zandwegen door het coulisselandschap waar de Achterhoek bekend om staat. Ook krijgt deze route nog een verbindingsfunctie voor de routes Lochem en Ruurlo. 

Klik hier voor de route in Lochem.
Klik hier voor de route in Vorden.
Klik hier voor de route in Ruurlo.
Klik hier voor de route in Borculo.

Wandelroutes Barchem:

Ook nieuw zijn 9 nieuwe wandelroutes in en rondom Barchem. Routes met verschillende afstanden die lopen door de natuur en omliggende dorpen. Alle routes zullen starten vanaf het dorpsplein in Barchem. De palen met richtingsaanwijzers staan al, de routes komen uiteindelijk ook online te staan.

6 + 6 =